آموزش چنگ رومی آموزش لیرا آکادمی موسیقی شهرآوا (تخفیف خرید چنگ رومی
آموزش چنگ رومی | آموزش لیرا
ساز دف، سازی کوبه ای است که در دنیای ریتم شناخته شده. و ریتم یکی از پایه های اصلی موسیقی است؛ که هر نوازنده باید تسلط کافی در آن را داشته باشد.
در دوران پیش از اسلام دف در موسیقی ایرانی و کردی حضور داشته بهطوریکه آثار ریتمهای آن هنوز در موسیقی کردی وجود دارد. از این ساز در قاره آسیا بیش از مناطق دیگر جهان استفاده میشود و هر کشوری با توجه به حال و هوای موسیقی خود، از آن استفاده میکنند. کاربرد دف به ویژه در خاورمیانه از سایر نقاط بیشتر است.
در دف نوازی سه حرکت اصلی وجود دارد. در اولین قدم صفحهی دف را به سه قسمت مرکزی، میانه و کناره تقسیم میکنیم، زیرا باید بدانیم در ضربات مختلفی که در آموزش دف یاد میگیریم به کدام یک از این قسمتها ضربه وارد کنیم.
اولین ضربه در دف نوازی ضربه تم است، این ضربه تولیدکنندهی صدای بم است و با دست راست و در قسمت مرکزی دف نواخته میشود. این نکته ضروری است که اگر هنرجو راست دست باشد این ضربه را با دست راست مینوازد و اگر چپ دست باشد این ضربه را با دست چپ مینوازد. (اما به طور کل فرض میکنیم نوازنده راستدست است.) نحوهی اجرای ضربه تم به این صورت است که ابتدا باید شست دست راست را مماس با قسمت میانی کمانه دف قرار دهید.
ضربه دوم، ضربه بک است که صدای زیر (نازک) ایجاد می کند. برای نواختن این ضربه ابتدا باید شمارهی انگشتان دست را یاد بگیریم که به این صورت است: انگشت شست، شماره ۱، انگشت اشاره شماره ۲، انگشت میانی شماره ۳، انگشت حلقه شماره ۴، و انگشت کوچک شماره ۵ است.
طریقه دف زدن در ضربه بک به این صورت است که ابتدا باید انگشتان شماره ۳ و ۴ به هم بچسبند و در مرحلهی بعد، طوری آنها را روی لبهی دف فرود میآوریم که انگشت ۴ تقریباً روی لبه چوب بنشیند. در دف نوازی، ضربه بک صدای زیرتری را نسبت به ضربه تم ایجاد میکند
آموزش چنگ رومی | آموزش لیرا
آموزش ویولن | کلاس ویولن مشاوره آنلاین موسیقی قبل بعدی آخرین درسهای آموزش ویولن درس اول درس اول آموزش ویولن – قسمت ۱ درس دوم
هارمونیکا یا ساز دهنی در دسته سازهای بادی قرار دارد. نکته جالب در مورد هارمونیکا این است که قابلیت آکورد گیری دارد و بر خلاف